Zwangerschapsyoga

Ongeveer iedere 5 weken start er een nieuwe cursus zwangerschapsyoga van 9 bijeenkomsten. Als het goed is, sluit deze altijd aan bij je uitgerekende datum. Je kunt je opgeven als je in de startweek ongeveer 22 weken of langer zwanger bent. Als je om wat voor reden dan ook (samen met vriendin willen, te laat de cursus ontdekt etc.) veel verder of minder ver in je zwangerschap bent, mag je uiteraard ook meedoen.

De cursus sluit echter aan op de gemiddelde zwangerschapsperiode. Sommige informatie komt dan te vroeg of te laat voor je.

Tijdens deze lessen leer je je te ontspannen op basis van klassieke Hatha yoga en om dit ook toe te passen tijdens de bevalling. Iedere les doen we ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en uiteraard yogahoudingen. Deze houdingen zijn uiteraard afgestemd op zwangeren.
De cursus heeft tevens een hele praktische invulling; namelijk informatie over het zwanger zijn, het veranderende lichaam en uiteraard de bevalling. Zo zal er iedere les ongeveer 15 minuten een thema worden behandeld.

De cursus is met een vaste groep zwangeren en neemt 8 lesavonden ‘in beslag’. Bij de 3e of de 7e avond worden de partners ook verwacht en is de informatie met name gericht op hen en hun aanwezigheid bij de bevalling. Deze les is heel informatief en zal er geen yoga gedaan worden. Vaders/partners worden puur geïnformeerd over de loop van de bevalling en wat zij in iedere fase voor hun partner kunnen betekenen.

Tot slot is de 9e bijeenkomst een keer overdag na alle uitgerekende data. Deze staat in het teken zal staan van de baby’s en het herstel na de bevalling. De datum wordt in overleg met de groep gepland.

Naast deze cursus zwangerschapsyoga is er ook een spoedcursus, welke je kan doen als je (bijna) in je verlof zit. In 3 bijeenkomsten leer je je ontspannen, krijg je informatie over de bevalling en leer je omgaan met de laatste loodjes.

De lessen zijn in de praktijkruimte van Dreumeland alwaar ook een beamer aanwezig is. Dit geeft de gelegenheid om op professionele wijze informatie (tekst, maar ook al dan niet bewegend beeld) op de projectiewand te tonen ter ondersteuning van de les. De insteek is dan vooral ook om informatie, praktische tips en oefeningen meegeven. Deze informatie ondersteund ook de yoga. Zo bekijken we de ‘beweging’ van je kindje in je buik op mooie platen en zal je zien op welke momenten je welke ademhalingstechniek toe kunt passen.
De cursus zal geen ‘zweverig’ karakter hebben.
Karin05
Op dit moment wordt er hard gewerkt om een zwangerschapsyoga weekend te organiseren in een heerlijke omgeving in een goed hotel.

Klik hier als je je wilt aanmelden voor een cursus zwangerschapsyoga.
Klik hier voor lesdata en kosten.

Interessante informatie:

Zwanger!
Draaien bij stuitligging
Jouw bevalling, hoe bereid je je voor?
Jouw bevalling, hoe ga je om met pijn?
Jouw bevalling, welke houding past bij jou?