Kleuter

Je kindje maakt weer een grote sprong in het nog maar zo korte leventje;
hij/zij gaat naar school!
Voor jou lijkt je kindje dan misschien zo groot, maar als je ze dan ziet op hun eerste schooldag.. Hun voetjes raken vaak niet eens de grond als ze op zo’n klein kleuterstoeltje zitten en de andere kinderen zijn allemaal groter.

In het eerste kleuterjaar moet je kleuter waarschijnlijk wennen aan nieuwe regels, de structuur en sociale omgang met andere kinderen. Wat leren ze veel in deze tijd. In het tweede kleuterjaar zijn ze dan ook al een stuk zelfstandiger; veter strikken, aankleden, jas dicht.. Ze doen het allemaal bijna zelf.

Iedere kleuter heeft baat bij de lessen kleuteryoga. Het gaat dan even niet om alles wat er om ze heen gebeurt, maar het gaat om hunzelf. Het gaat om hoe ze zich in hun lijfje voelen en bewegen, het gaat om wat ze ruiken, proeven, enzovoorts. Soms geven deze lessen ze het nodige zelfvertrouwen of rust. Het is een momentje voor henzelf.

Wil je je kleuter lekker laten bewegen en zich uit laten leven? Misschien is de cursus kleuterdans iets voor jou. Als je kindje van ballet houdt en graag als een ballerina haar eerste pasjes wilt, dan zou kleuterballet een leuke activiteit zijn.

Kijk bij de verschillende lessen voor een sfeerimpressie of bekijk het rooster.