Kleuterdans

Naast yoga biedt Dreumeland nu ook een leuke cursus voor je kleine dame of knul even lekker te laten swingen! We dansen ongeveer 50 minuten en drinken nog wat limonade alvoor we het laatste liedje luisteren. De lessen zijn zo opgebouwd dat het aansluit bij de ontwikkeling en aandachtsspanne van de deelnemertjes.

In deze leeftijdsgroep is het leuk om met danspasjes te beginnen, al zal het allemaal spelenderwijs gaan en meer vallen onder het dansgenre “Bewegen op muziek”. We luisteren naar de muziek en onze bewegingen sluiten daarop aan. Soms omdat dat letterlijk zo in het liedje wordt “opgedragen” en soms omdat we een echt dansje doen.

Ook is deze les doordrenkt met spel. In deze leeftijdsgroep is het heel leuk om muziek en het ritme te ontdekken door spel. Daar leren kinderen heel veel van en het geeft veel plezier. Zo doen we de wasknijperdans, doen we stopdans en dansen we met seizoen thema’s. Ook maken we af en toe gebruik van materialen zoals muziekinstrumentjes, danslinten, etc, maar zullen we vooral lekker gaan dansen!


De laatste les is een kijkles. We gaan eerst een halfuurtje de favoriete liedjes repeteren en de laatste 30 minuten mogen de ouders kijken. Tijdens de lessen is kijken helaas niet mogelijk. Kinderen worden te veel afgeleid als er ouders meekijken.

Het gaat niet alleen om je eigen kind, ook andere kinderen worden geremd in hun dansbewegingen als er vreemde ouders meekijken. De laatste 10 minuten van iedere les mogen de ouders in ieder geval via het camerasysteem in de wachtkamer meekijken.

Klik hier als u zich wilt aanmelden voor deze cursus.

Klik hier voor lesdata en kosten.