Familieyogavakantie in Frankrijk

Ga je mee?

We gaan van 30 april – 6 mei 2015, in de meivakantie en slapen dan in safaitenten.

Klik hier om je aan te melden …


Wil je een hele week genieten van een yogavakantie op het Franse platteland, samen met je kind(eren) in een safaritent? Dat kan in de meivakantie met Karin Beumer (Dreumeland) en Marieke Martens (Ma.Ma. kinder- en Jeugdcoaching). Zij nemen jullie mee naar een kleinschalige glamping in de heuvels van Lot et Garonne nabij Bergerac. De familieyogavakantie is speciaal voor ouders met kinderen (5+) die samen yoga en andere leuke dingen willen doen en daarmee samen ontspannen, pret maken en verbinden!

programma
Dagelijks zijn er 2 lessen te volgen, elk uit de volgende ‘categorieën’:
Familieyoga: Samen bewegen, masseren en ontspannen. Sommige houdingen zijn uitdagend, beetje acroyoga, andere weer ontspannend. Het is hoe dan ook, verbindend.
Kinderyoga: De ouders hebben een momentje voor zichzelf terwijl de kinderen (ont)spannende avonturen beleven tijdens de kinderyoga.
Yoga: Een yogaworkshop alleen voor de volwassenen.
Spel: we doen ook iedere dag ook een leuke groepsactiviteit voor de kinderen, de ene keer een spel de andere keer het voorbereiden van een toneelstuk! Leuk voor de bonte avond …
Coaching: per gezin is er ook de mogelijkheid om een gratis coachgesprek aan te vragen.

  • Het precieze programma wordt later bekend gemaakt.

Tussen alle workshops door is er alle tijd om op ontdekkingstocht te gaan naar dorpen en stadjes met hun burchten en bruisende marktdagen of een boottochtje maken op de Dordogne, lekker te relaxen voor je tent of een duik te nemen in het zwembad. Naast het vaste programma is er voor de kinderen alle ruimte om ongestoord te spelen en het terrein te verkennen. De omgeving leent zich ook uitstekend om bijvoorbeeld fietstochten te maken, wellicht een leuke optie voor partners die minder gecharmeerd zijn van yoga!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA    IMG_5634    IMG_0440 kopie

IMG_0610 kopie

De yogalessen vinden zoveel mogelijk buiten plaats, zolang het weer dat toelaat. We hebben ook de yogaruimte afgehuurd in geval van koud of nat weer.

Alle maaltijden worden ook zoveel mogelijk buiten aan de gezellige lange tafel met prachtig uitzicht genuttigt.

locatie/accommodatie
We gaan naar het randje van de Dordogne in Zuid West Frankrijk (Lot et Garonne) vlakbij Bergerac. Deze regio wordt ook wel ‘het Toscane’ van Frankrijk genoemd met de prachtige glooiende heuvels, zonnebloemvelden, wijnhuizen, stromende rivieren, bastide dorpjes, mooie wandelingen en kastelen.

475_9Er zijn 6 safaritenten voor een heuze glamping-ervaring, met elk een eigen badkamer in het zeer nabije badkamerhuisje. De tenten zijn van alle gemakken large-2voorzien. Je hebt het comfort van goede bedden en zachte handdoeken. Iedere tent heeft een eigen veranda waar je lekker kunt loungen. Ook zijn er 2 stenen huisjes met eigen sanitaire faciliteiten beschikbaar voor deze vakantie. De camping ligt midden op het platteland op een terrein van 5 hectare met uitzicht alom en natuurlijk met een groot omheind zwembad voor allen.
In al deze pracht kun je een heerlijke yogavakantie komen houden. Tijd voor het gezin, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes voor de kinderen, leuke uitjes en heerlijke diners waar de eigenaren om geroemd worden, boordevol lokale heerlijkheden en groenten uit eigen tuin en gezellige gesprekken aan de eettafel.

resized_best of 2011 (92) kopie OLYMPUS DIGITAL CAMERACIMG2898 kopieOLYMPUS DIGITAL CAMERACIMG2898 kopieCIMG2992 kopie

 

Bij het ontbijt en lunch zijn koffie en thee inbegrepen. Hier buiten kan er altijd gebruikt gemaakt worden van de thee en koffie, maar vragen de eigenaren een kleine bijdrage. De theetafel met thee uit eigen tuin mag altijd kosteloos ‘aangesproken’ worden. Daarnaast heeft elke tent de beschikking over een tray in de algemene koelkast om eigen dingen te koelen. Ook is er een honesty fridge die vol zit met biologische ijsjes en sapjes, die men kan pakken, afstrepen en aan het eind van de vakantie kan afrekenen.

prijzen en periode
Deze reis vindt plaats van 30 april – 6 mei 2016.  De prijs is €1495 voor maximaal 4 personen. Bij een 5e persoon wordt een meerprijs gevraagd. Mocht je een dag eerder willen aankomen dan is dit in overleg eventueel ook mogelijk. Hier zijn geen extra verblijfkosten aan verbonden.

vroegboekkorting
Schrijf jezelf vroeg in largeen betaal voor 31 januari 2016. Je ontvang dan 5% korting op de totaalprijs.

inclusief
• 6 overnachtingen
• Ontbijt en 2x diner (welkoms- en afscheidsdiner)
• 4 x familie yoga
• 2 x kinderyoga
• 2 x hatha yoga voor volwassenen
• Puzzeltocht voor de kinderen
• iedere dag een leuke activiteit voor de kinderen
• Coachingsgesprek per gezin
De lessen worden door ervaren enthousiaste docenten gegeven.

exclusief
• Vervoer van en naar Frankrijk
• Drankjes buiten de maaltijden om
• lunch (wel op aanvraag, dus vooraf doorgeven)
• Reis- en annuleringsverzekering (eigen risico)
• Diners tussen de eerste en laatste dag in (wel op aanvraag beschikbaar, vooraf doorgeven)

IMG_0442 kopie

IMG_0661 kopieIMG_0705 kopieIMG_0739 kopieIMG_0753 kopieIMG_0806 kopietransport

De locatie ligt op 1100 km rijden vanaf Utrecht. Je kunt er ook voor kiezen te vliegen op Bergerac (35 minuten rijden) of Bordeaux (1,5 uur rijden). Op vrijdag vliegt Transavia op Bergerac (vanuit Rotterdam), Easyjet biedt goedkope vluchten op Bordeaux (vanaf Amsterdam) op vrijdag en zaterdag. Er zijn geen extra bijkomende kosten voor het verblijf aan verbonden, aangezien je dan ook een nacht eerder zal vertrekken (op vrijdag). Dit is geen probleem. Mocht je dit willen, dan horen wij dit graag van te voren.

large-3