Tieners/middelbare scholieren

Ook voor kinderen die in de laatste groepen van de basisschool zitten of al naar de middelbare school gaan, kunnen in Dreumeland terecht.

Tijdens de yogalessen voor tieners en middelbare scholieren is er veel aandacht voor omgaan met spanning. De toetsen, de groepsvorming … er speelt zoveel dat je spanning kan geven. We leren yogahoudingen die je daarbij helpen; ze geven je rust, een juiste (zekere) houding en kracht. Maar ook is er iedere les ruimte om een onderwerp kort aan te kaarten, zoals inderdaad je houding tov andere klasgenoten of hoe het is om buitengesloten te worden. Natuurlijk stippen we ook luchtigere onderwerpen aan … we bespreken je veranderde lichaam, persoonlijke hygiene, en ook voeding komt ter sprake op een informatieve losse manier.

Op woensdag is er een speciale groep voor ‘high-scholers’; dat houdt in dat daar alleen kinderen in zitten die binnenkort naar de middelbare school gaan of er al op zitten. Deze les is 17:30 uur … De groep ervoor, om 16:15 uur, is voor kinderen uit de bovenbouw. Soms zitten hier ook kinderen in die net op de middelbare school zitten.

DSC_8210