Iedere dinsdag geeft Marijke Klomp aandachttraining aan scholieren (8 t/m 12 jaar) in Dreumeland. Zij huurt hiervoor de ruimte van Dreumeland, dus voor meer informatie en/of aanmelden neem je het beste direct  contact op met Focus & kids.

Wat is aandachttraining?

Tijdens aandachttraining maken kinderen kennis met de beginselen van mindfulness. Mindfulness betekent aandacht hebben. Dus niet leven op de automatische piloot, maar met zowel je lichaam als je hoofd zijn bij het ‘nu’. Bewust in het moment opgaan zorgt er onder andere voor dat je beter met stressvolle situaties kunt omgaan, minder piekert, meer rust ervaart, grenzen aanvoelt en deze ook durft uit te spreken.

Mindfulness gaat ook over mild zijn. Voor jezelf en voor anderen. Je leert situaties zonder oordeel te benaderen, je innerlijke criticus te herkennen en te vervangen door een vriendelijke stem die zich richt op wat jij nodig hebt.

Kinderen die deze vaardigheid beheersen hebben daar de rest van hun leven profijt van.

Inhoud training

Tijdens de aandachttraining leren kinderen door middel van mindfulnessoefeningen bewust te worden van wat ze voelen en denken. Ze leren dat ze hun aandacht kunnen trainen en ervaren hoe ze deze in het hier en nu kunnen gebruiken. Ze merken dat ze door het ontwikkelen van vriendelijkheid en nieuwsgierigheid meer opmerkzaam kunnen zijn en maken kennis met de vele positieve effecten hiervan. Ze raken vertrouwd met de stille plek in hun eigen lichaam en weten hoe ze daar in elke situatie met hun aandacht naar terug kunnen keren.

De thema’s die tijdens de aandachttraining aan bod komen:

  • Samen leren zitten in stilte
  • Luisteren naar je lichaam
  • De aandacht richten op geluiden
  • De vriendelijke ademhaling
  • Hartenwens aan jezelf of aan een leeftijdsgenootje
  • Vang de eerste gedachte
  • Wat doe je als het spannend is?
  • Even stilstaan bij wat ik voel (emoties leren herkennen)

De aandachttraining is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Neem voor meer informatie en/of aanmelden contact op.