Bel 030-2657575
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Wanneer:
11 februari 2020 @ 12:30 – 13:45
2020-02-11T12:30:00+01:00
2020-02-11T13:45:00+01:00
Waar:
Dreumeland
Parkzichtlaan 140 Utrecht
Kosten:
83
Contact:
Karin Beumer
030-2657575

Tijdens de cursus babymassage leer je je kindje (leeftijd: 6 weken tot 8 maanden) masseren volgens de Shantala methode.

Deze massagevorm is geschikt voor alle moeders/vaders met baby’s. Daarnaast is deze cursus goed bruikbaar bij baby’s die veel huilen, buikkrampjes hebben, onrustig zijn, zich overstrekken en couveuse baby’s.

Al in de baarmoeder is de huid van de baby het belangrijkste communicatiemiddel. De eerste ‘taal’ die het kind leert, is de taal van de aanraking. Hoewel in de meeste gevallen moeder en kind elkaar zonder woorden aardig begrijpen, kan je via de babymassage toch iets extra’s toevoegen wat van onschatbare waarde is.

Ook voor baby’s die geboren worden na een probleemloze zwangerschap is de overgang van de warme, veilig baarmoeder naar onze grote mensenwereld een enorme verandering.

Baby Thomas bij babymassageDoor de baby regelmatig te masseren worden de zintuigen van het kindje geactiveerd. Slaap- en eetritme kunnen hierdoor verbeteren. De ongemakken van eventuele darmkrampjes kunnen beter opgevangen worden als je hebt geleerd om daar
mee om te gaan. Baby’s die veel huilen en/of erg onrustig zijn worden door de massage gerustgesteld en ontspannen. Baby’s die zich overstrekken, hebben ook duidelijk baat bij regelmatige massages.

In de 2e en de 3e les leren we hoe je baby op een prettige en veilige manier in de tummy tub kan doen. Onderstaand filmpje laat baby Femke zien, die er wel heel relaxed bij zit.

Het is heel normaal dat jonge ouders moeten wennen aan hun nieuwe taak in het leven. Door regelmatig de baby te masseren leer je je kind beter kennen, waardoor je beter kan inspelen op de behoeftes van de baby. Als je leert dat je als ouder een gevoel van veiligheid en geborgenheid kan geven, zal je je minder machteloos voelen op de momenten dat niet alles op rolletjes loopt.

Juist dit feit wordt door de meeste ouders die de cursus babymassage hebben gevolgd als het meest positief ervaren. Bovendien kunnen vaders door hun baby te masseren ook een bijzondere band met het kind opbouwen.

Babymassage kan door iedereen gemakkelijk geleerd worden, je hebt er geen speciale voorkennis voor nodig.

In Dreumeland kan je de massage op verschillende manieren aanleren:

  • cursus van 4 weken (je leert dan de hele massage)
  • kennismakingsworkshop (je masseert alleen buik/beentjes)
  • privéles (bij jou thuis of in Dreumeland)
  • cursus voor alleen jou en je vriendinnen

Mail ons voor de privéles of de vriendinnenles.

Een prachtig filmpje, waarin je ziet hoe een baby helemaal tot rust komt met een wel heel bijzondere massage:

Geef een reactie