Bel 030-2657575
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Wanneer:
12 januari 2018 @ 10:00 – 17:00
2018-01-12T10:00:00+01:00
2018-01-12T17:00:00+01:00
Waar:
Dreumeland
Parkzichtlaan 140
3544 Utrecht
Nederland
Kosten:
195
Contact:
Dreumeland
030-2657575

In mei 2012 is de docentenopleiding Shantala babymassage gestart in Dreumeland (Leidsche Rijn – Utrecht).
De training wordt gegeven door Karin Beumer, zelf ruim ervaren docente sinds 2006. Dreumeland is een erkend opleidingsinstituut en aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). De training is ook erkend en geaccrediteerd door de Vakgroep Shantalamassage Docenten. Een gedegen en kwalitatieve training dus!

Dreumeland babymassage Leidsche RijnIn 4 lesdagen wordt je opgeleid om babymassage aan (een groepje) ouders te leren. Naast de massagetechnieken is er veel aandacht voor de theorie van de babymassage, de ontwikkeling van een baby en ook staan we stil bij bijzondere gevallen; zoals kindjes met heupdysplasie of een huilbaby.

Omdat de training er vanuit gaat dat je daarna zelfstandig aan de slag gaat met het geleerde, zullen ook de facetten van het opzetten en promoten van een praktijk aan bod komen.

Opzet van de cursus
In 4 dagen wordt veel theorie besproken.
We bespreken onder andere massagetechnieken, de achtergrond van massage, effecten van (liefdevolle) aanraking, ontwikkeling van baby’s, hun lichaamstaal, huilen, didactiek, basisbevestigend dragen en veiligheid, presentatietechnieken, het opzetten van een eigen praktijk, marketing van je eigen praktijk en nog veel meer.

Er zijn ook onderdelen die in de praktijk worden gebracht.
Zo gaan we massagetechnieken toepassen (op een pop en elkaar), geven we een les (aan elkaar en aan ‘echte’ ouders met een baby), bespreken we het opzetten van een les, het maken van promotiemateriaal, omgaan met lastige situaties en nog meer.

De opdrachten zijn als volgt;
– zelf 2 baby’s masseren
– een lesplan maken
– een proefles geven; dit is tijdens de trainingsdagen, we evalueren en leren samen
– een proefcursus aan een klein groepje geven en daarop reflecteren (buiten de cursustijd)
– het lezen van de boeken
– een (opzet van de) flyer maken
Met deze opdrachten is de cursist klaar om zelf een cursus babymassage aan jonge ouders te geven en kan hij of zij zich met trots professioneel docent babymassage noemen.

DSC_5408Voor wie is deze training geschikt?
Deze training is geschikt voor iedereen die graag babymassage wilt overdragen aan ouders. Het is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor kraamverzorgenden, zwangerschapstherapeuten of -docenten, kindertherapeuten, maar ook voor mensen die vanuit een hele andere beroepsgroep deze lessen willen geven.

De voorwaarden om mee te doen aan deze training zijn ten eerste een HBO denk- en werkniveau en ten tweede dat je zelf ouder van een of meerdere kinderen bent of op z’n minst regelmatig met baby’s werkt. Er kan naar een zogenaamde VoG (Verklaring Omtrent het Gedrag) gevraagd worden.

Het geleerde kan je toepassen in je eigen praktijk, maar natuurlijk ook als je werkzaam bent op een kinderdagverblijf of in een ziekenhuis. Er gelden geen vrijstellingen voor deze training. Naast de trainingsdagen zal er ongeveer 18 uur nodig zijn om de opdrachten af te ronden.

De doelstelling van deze training is dat je leert hoe je gedegen aan ouders kan leren hoe ze hun kindje masseren. Je leert daarbij alle facetten van het geven van deze training; we behandelen specifieke gevallen ten aanzien van de baby (heupdysplasie, huilbaby’s, voorkeurshouding, ..), de ouder (stuitbevalling, scheiding, snelle bevalling, … ) en de cursusgroep (aanwezige/onzekere/getraumatiseerde/etc. deelnemers).

De volgende trainingen zijn op:
– 1/15 september, 6/27 oktober 2017 (12:00-18:30)
– 12/19 januari, 9/16 maart 2018 (12:00-18:30)
Kosten €395, inclusief reader, massagematerialen (olie).

Studiemateriaal:
– boeken:
Babymassage – Julia Woodfield
Baby’s – Desmond Morris
Baby in een droomritme – Stephanie Lampe
Problemen laten bij wie ze horen – Gary B. Lundberg & Joy Saunders Lundberg (advies)

– pop met stoffen lijfje van ongeveer 50 cm (kan goedkoop bij de Blokker of duurder bij een poppenspeciaalzaak of voor €15 in Dreumeland)

Dreumeland is CRKBO- gecertificeerd

    • Dreumeland staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Toetsing door het CRKBO houdt in dat je weet dat je met een instituut te maken heeft dat getoetst is op kwaliteit, zorgvuldigheid en betrouwbaarheid. Dreumeland is daardoor een erkende onderwijsinstelling als bedoeld in de Europese btw-richtlijn.

vsd-logoDeze training is geaccrediteerd door de Vakgroep Shantalamassage Docenten volgens de laatste accreditatievoorwaarden. Dat houdt in dat deze training, als een van de weinigen (!) voldoet aan de laatste kwaliteits- en inhoudseisen van de vakgroep. Na slaging en een extra training vanuit de vakgroep kan men zich hierbij aansluiten.

De extra training heet ‘Shantala als respectvolle benaderingswijze en gestructureerde aanrakingsmethode’ en leert je veel over benaderen en aanraken van volwassenen, maar ook kinderen.

Ook zonder deze training en/of aansluiting bij de VSD is men na slaging een volwaardig gediplomeerd docent babymassage.

Deze training is ook goedgekeurd volgens de RGDB, het Register Gecertificeerde Docenten Babymassage.

Geef een reactie