Bel 030-2657575
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Wanneer:
12 januari 2018 @ 12:00 – 18:00
2018-01-12T12:00:00+01:00
2018-01-12T18:00:00+01:00
Waar:
Dreumeland
Parkzichtlaan 140
3544 Utrecht
Nederland
Kosten:
95
Contact:
Dreumeland
030-2657575

Een mooie aanvulling voor de docenten babymassage: Shantala peutermassage.

De opleiding wordt gegeven door Karin Beumer. Dreumeland is een erkend opleidingsinstituut en aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). De opleiding is ook erkend en geaccrediteerd door de Vakgroep Shantalamassage Docenten. Een gedegen en kwalitatieve opleiding dus!

In 1 lesdag wordt je opgeleid om peutermassage aan (een groepje) ouders te leren. Naast de massagetechnieken is er veel aandacht voor de theorie, de ontwikkeling van de peuter en ook staan we stil bij de problemen of obstakels die je tegen kan komen.

 

 

Opzet van de cursus

De training wordt gegeven aan de hand van de docentenhandleiding, die aan het begin van de dag wordt uitgereikt. Tijdens het praktijkgedeelte worden de belangrijkste werkvormen uit de cursus geoefend en besproken. Aandacht wordt besteed aan problemen die zich tijdens de cursus voor kunnen doen en manieren om hier mee om te gaan.

babymassage utrecht Leidsche Rijn Karin Beumer met baby Jip

Voor wie is deze opleiding geschikt?
Deze opleiding is geschikt voor iedereen die, naast de babymassage, ook de peutermassage wilt overdragen aan ouders. Het is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor pedagogisch medewerkers, babymassagedocenten, kindertherapeuten, maar ook voor mensen die vanuit een hele andere beroepsgroep deze lessen willen geven.

De voorwaarden om mee te doen aan deze opleiding zijn ten eerste dat je een geaccrediteerde opleiding hebt gevoeld om docent babymassage te worden. Daarnaast is een HBO denk- en werkniveau van belang en tot slot dat je zelf ouder van een of meerdere kinderen bent of op z’n minst regelmatig met peuters werkt. Twijfel je aan je kwalificaties? Neem dan contact met ons op!

Er kan naar een zogenaamde VoG (Verklaring Omtrent het Gedrag) gevraagd worden.

Het geleerde kan je toepassen in je eigen praktijk, maar natuurlijk ook als je werkzaam bent op een kinderdagverblijf of in een ziekenhuis. Er gelden geen vrijstellingen voor deze opleiding.

Kosten € 95, inclusief reader, massagematerialen (olie).

Materiaal:
– pop met stoffen lijfje van ongeveer 50 cm (kan goedkoop bij de Blokker of duurder bij een poppenspeciaalzaak)

Dreumeland is CRKBO- gecertificeerd

    • Dreumeland staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Toetsing door het CRKBO houdt in dat je weet dat je met een instituut te maken heeft dat getoetst is op kwaliteit, zorgvuldigheid en betrouwbaarheid. Dreumeland is daardoor een erkende onderwijsinstelling als bedoeld in de Europese btw-richtlijn.

vsd-logoDeze opleiding is geaccrediteerd door de Vakgroep Shantalamassage Docenten volgens de laatste accreditatievoorwaarden. Dat houdt in dat deze opleiding, als een van de weinigen (!) voldoet aan de laatste kwaliteits- en inhoudseisen van de vakgroep. Na slaging en een extra training vanuit de vakgroep kan men zich hierbij aansluiten.

De extra training heet ‘Bejegening en aanraking bij volwassenen’ en leert je veel over benaderen en aanraken van volwassenen, maar ook kinderen.

Ook zonder deze training en/of aansluiting bij de VSD is men na slaging een volwaardig gediplomeerd docent peutermassage.

Geef een reactie