Bel 030-2657575
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Wanneer:
25 oktober 2021 @ 19:30 – 20:45
2021-10-25T19:30:00+02:00
2021-10-25T20:45:00+02:00
Waar:
Dreumeland
Parkzichtlaan 140
3544 Utrecht
Nederland
Kosten:
119
Contact:
Dreumeland
030-2657575
zwangerschapsyoga @ Dreumeland | Utrecht | Utrecht | Nederland

Zwangerschapsyoga; een praktische niet-zweverige cursus met oefeningen en veel informatie over zwanger zijn en bevallen. De juiste combinatie om je voor te bereiden op de bevalling!

Je kunt je opgeven als je in de startweek ongeveer 20 weken of langer zwanger bent.

Tijdens deze lessen leer je je te ontspannen op basis van klassieke Hatha yoga en om dit ook toe te passen tijdens de bevalling. Iedere les doen we ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en uiteraard yogahoudingen. Deze houdingen zijn uiteraard afgestemd op zwangeren. De cursus heeft tevens een hele praktische invulling; namelijk informatie over het zwanger zijn, het veranderende lichaam en uiteraard de bevalling. Zo zal in iedere les ongeveer 15 minuten een thema worden behandeld.

De cursus is met een vaste groep zwangeren en neemt 8 lesavonden ‘in beslag’. Bij de 3e of 7e avond (afhankelijk van de planning) worden de partners ook verwacht en is de informatie met name gericht op hen en hun aanwezigheid bij de bevalling. Deze les is heel informatief en zal er geen yoga gedaan worden. Vaders/partners worden puur geïnformeerd over de loop van de bevalling en wat zij in iedere fase voor hun partner kunnen betekenen.

Tot slot is de 9e bijeenkomst een keer overdag na alle uitgerekende data. Deze staat in het teken zal staan van de baby’s en het herstel na de bevalling. De datum wordt in overleg met de groep gepland en is meestal ongeveer 3 weken na de laatst uitgerekende.

De lessen zijn in de praktijkruimte van Dreumeland alwaar ook een beamer aanwezig is. Dit geeft de gelegenheid om op professionele wijze informatie (tekst, maar ook al dan niet bewegend beeld) op de projectiewand te tonen ter ondersteuning van de les. De insteek is dan vooral ook om informatie, praktische tips en oefeningen meegeven. Deze informatie ondersteund ook de yoga. Zo bekijken we de ‘beweging’ van je kindje in je buik op mooie platen en zal je zien op welke momenten je welke ademhalingstechniek toe kunt passen.
De cursus heeft geen ‘zweverig’ karakter.

We proberen altijd ervoor te zorgen dat je je in een groep bevind met ongeveer gelijk uitgerekende dames. Als je om wat voor reden dan ook (samen met vriendin willen, te laat ingeschreven etc.) veel verder of minder ver in je zwangerschap bent, mag je uiteraard ook meedoen. Hou er dan wel rekening mee dat de cursus aansluit op de gemiddelde zwangerschapsperiode. Sommige informatie komt dan te vroeg of te laat voor je.

Geef een antwoord