Bel 030-2657575
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Karin Beumer

Dreumeland is opgericht door Karin Beumer (1969). Uiteraard geeft zij ook les. Naast de lessen voor kinderen, geeft zij ook de zwangerschapsyoga en de trainingen buiten de deur (bij kinderdagverblijven, scholen) en verzorgt zij de opleiding ‘docent babymassage’.

Tot begin 2008 was zij naast docente babymassage en peuteryoga ook leerkracht op de basisschool. De passie voor de cursussen die ze naast haar vaste baan gaf en het succes daarvan, hebben ervoor gezorgd dat ze dit verder ging ontwikkelen.

Voordat Karin leerkracht werd, heeft zij gestudeerd aan de HEAO (commerciële economie) en de universiteit (Algemene Sociale Wetenschappen). Met beide diploma’s op zak heeft ze veel geleerd in het bedrijfsleven. Ze heeft gewerkt in de communicatiebranche (onder andere bij mediabureau’s en mediaverkopers zoals Boomerang Freecards) vervolgens heeft ze zich meer gericht op marketingonderzoek en –advies voor producten voor kinderen bij KidWise en later als freelance onderzoekster. Haar laatste commerciële baan was bij een kinderwebsite (community), waarin ze als webpublisher de redactie aanstuurde en onderzoek uitvoerde. Helaas viel ze hier uit met RSI en besloot ze zich om te laten scholen tot leerkracht op de basisschool. Tot 2008 heeft ze voor de klas gestaan, de laatste 2 jaar weliswaar naast de werkzaamheden voor het startende Dreumeland.

Met allebei haar kinderen Floris (2004) en Jip (2006) heeft ze zelf als moeder ook een cursus Shantala babymassage gevolgd. Al bij de cursus met haar oudste kind werd ze enorm geïnspireerd om dit zelf ook te geven. Kort na de geboorte van haar tweede kindje heeft ze zelf haar diploma voor docent Shantala babymassage behaald. Dit was het begin van Dreumeland.

Ze heeft haar diploma ‘docent babymassage’ gehaald bij Holos, Academie voor massagetherapie. Ook is Karin aangesloten bij de Vakgroep Shantalamassage Docenten (VSD). Bij deze vakgroep heeft ze onder andere haar certificaat ‘spelen en masseren met peuters gehaald’. Ook heeft ze langs deze weg haar bevoegdheid als inbakeringsconsulente (bij Ria Blom) behaald. In 2007 heeft ze zich bekwaamd in het lesgeven in baby-yoga (Birthlight) en begin 2008 heeft ze haar diploma docente peuteryoga gehaald.

Begin 2009 heeft ze ook haar Duik in het Zand 2013_ foto Gemma Tijmensen (2)bevoegdheid in kinderyoga, ouder en kindyoga en later dat jaar ook die in integrale kindermassagetherapie en zwangerschapsmassage behaald. Maar ook heeft ze trainingen gevolgd om dansles aan peuters en dreumesen te geven en heeft ze de bevoegdheid behaald om trainingen te geven op gebied van Huilen, boos zijn en Ruzie (opvoeden). In 2010 sloot zij het rijtje met haar diploma tot docent zwangerschapsyoga.

Inmiddels zet ze haar kennis en ervaring in om docententrainingen te geven, dat doet ze ook onder de vlag van Dreumeland. Dreumeland is inmiddels een officieel erkend instituut voor kort beroepsonderwijs.

Via de vakgroep of langs andere wegen volgt ze nog steeds regelmatig bijscholingen op allerlei vlak.  Altijd blijft Karin op zoek naar meer input om leuke bijeenkomsten voor baby’s, dreumesen, peuters en grotere kinderen te organiseren.