Hoi! Mijn naam is Jenneke en ik geef bij Dreumeland Peuter- en Kleuterballet.

Van jongs af aan heeft de passie voor dans me gegrepen en vanaf toen nooit meer losgelaten. Als klein meisje ging ik altijd al naar dansles. Als tiener werden dat meerdere lessen per week. Na het afronden van de middelbare school wist ik het zeker: ik wilde danseres worden!

Van auditie naar auditie, maar uiteindelijk aangenomen bij de Utrechtse Dansacademie waar ik werd opgeleid tot Dans Artiest en ook ervaring opdeed in het lesgeven. Maar ik was nog niet uitgeleerd (is een danseres dat ooit?).

Daarom ben ik verder gaan studeren aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, waar ik de bachelor Docent Dans doe en momenteel in mijn afstudeerjaar zit.

Ik ben daarnaast veel actief in het danswerkveld. Als dansdocent op diverse dansscholen, maar ook in het basis- en middelbaar onderwijs. Daarnaast treed ik op als danseres in diverse performances en ben ik zo nu en dan bezig als choreograaf.

Ik geloof met hart en ziel dat dans meer is dan gewoon een leuke hobby. Het is een hele mooie manier om lichaamshouding en coördinatie te ontwikkelen, het brengt mensen samen en is een heerlijke, creatieve uitlaatklep. In mijn lessen geloof ik in ieder kind op zich, en gaat de individuele creatieve ontwikkeling voor mij voorop. Iedereen kan dansen!